NWT-02 project

Text Resize

-A A +A

In het NWT-02 project is middels wetenschappelijke studies aangetoond dat de NWT-02 formulering effectief en veilig in gebruik is. NWT-02 is een met carotenoïden-verhoogde eidooier-zuiveldrank ter preventie en vertraging van Macula Degeneratie.

Eieren zijn een belangrijke bron van de carotenoïden luteïne en zeaxanthine. Van oudsher worden deze carotenoïden aan het voer van legpluimvee toegevoegd ter intensivering van de gele kleur van de dooier. Het grote voordeel van eieren is dat de opname zeer efficiënt verloopt aangezien de luteïne al gebonden is aan de vetten van het ei, waardoor het makkelijk door de darm wordt opgenomen. Newtricious maakt gebruik van dit principe en ontwikkelde een ei met een verhoogd luteïne en zeaxanthine gehalte. Tevens wordt het omega-3 vetzuur DHA aan het voer van de kippen toegevoegd.

Dit ei wordt als ingrediënt verwerkt in een speciaal ontwikkeld zuiveldrankje dat makkelijk kan worden genuttigd. Dit eidooier-zuiveldrankje is geheel natuurlijk en heeft een unieke absorptie in het lichaam en oog. In poedervorm is het verse zuiveldrankje langer houdbaar en verhoogd het gebruiksgemak in vergelijking met een kant-en-klaar drankje.

In het kader van de generieke gezondheidsclaims die goedgekeurd zijn door de Europese Voeding Veiligheid Autoriteit (EFSA), kan door het DHA gehalte in het zuiveldrankje gesteld worden dat het bijdraagt tot het instandhouden van een normaal gezichtsvermogen.