Science driven ingredients

NWT-02: Publicatie 4

Text Resize

-A A +A

Dagelijkse inname van een met luteïne-verhoogde ei-zuiveldrank gedurende 1 jaar verhoogt de plasma luteïne concentratie, maar heeft geen invloed op serum lipiden en lipoproteïnen concentraties
van der Made, S., Kelly, E.R., Berendschot, T.T.J.M., Kijlstra, A., Lütjohan, D., & Plat, J. (2014)

Doel: In samenwerking met Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht (AZM) evalueren wat het effect van een dagelijkse inname van een eidooier-zuiveldrank (NWT-02) op de luteïne concentratie, serum lipiden en lipoproteïnen concentraties is.

Methode: Aan het onderzoek hebben 88 mensen deelgenomen met vroege tekenen van Macula Degeneratie, voor een periode van 12 maanden. De deelnemers werden verdeeld over twee groepen; de controlegroep en de NWT-02-groep. De deelnemers wisten niet in of ze in de controlegroep zaten, en een drankje kregen zonder de werkzame stoffen (de placebo), of in de NWT-02-groep, en een drankje kregen met de werkzame ingrediënten. Dit is gebruikelijk in de wetenschap om beïnvloeding van de uitkomstresultaten te voorkómen. Personen in beide groepen nuttigden elke dag één drankje. De resultaten van de NWT-02-groep zijn vergeleken met de controlegroep, om zo te onderzoeken wat het effect van NWT-02 is.

Resultaten: De resultaten geven weer dat dagelijkse inname van een eidooier-zuiveldrank (NWT-02) gedurende 12 maanden de luteïne concentratie in het bloed verhoogt, maar geen significant effect heeft op de cholesterol concentratie. Hiermee is aangetoond dat de unieke combiantie NWT-02 veilig in gebruik is voor mensen met vroege tekenen van Macula Degeneratie.

Samenvattend: Hiermee is aangetoond dat langdurige inname van NWT-02 veilig in gebruik is voor mensen met vroege tekenen van Macula Degeneratie, daar het geen significant effect op de cholesterol concentratie heeft.
 

Mocht u meer informatie over de studie willen of vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Referentie:
van der Made, S., Kelly, E.R., Berendschot, T.T.J.M., Kijlstra, A., Lütjohan, D., & Plat, J. (2014). Consuming a buttermilk drink containing lutein-enriched egg yolk daily for 1 year increased plasma lutein but did not affect serum lipid or lipoprotein concentrations in adults with early signs of age-related macular degeneration. The Journal of Nutrition, 144(9), p. 1370-1377.