Science driven ingredients

Omega-3 vetzuur DHA

Text Resize

-A A +A

De rol van omega-3 lange-keten meervoudig onverzadigde vetzuren in gezondheid en ziekte van het netvlies
SanGiovanni, J.P., & Chew, E.Y. (2005)

In het netvlies is de concentratie van het omega-3 vetzuur DHA zeer hoog. Dit wetenschappelijk artikel beschrijft dat DHA een goede invloed heeft op de werking van de fotoreceptoren in het oog. In het oog bevinden zich twee soorten fotoreceptoren, namelijk staafjes en kegeltjes. De macula bevat voornamelijk kegeltjes, welke ervoor zorgen dat wanneer we recht voor ons uit kijken we details kunnen onderscheiden en kleuren zien. De Europese Voeding Veiligheid Autoriteit (EFSA) heeft vastgesteld dat het omega-3 vetzuur DHA bijdraagt tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen.
De formulering van NWT-02 bevat naast luteïne en zeaxanthine ook het omega-3 vetzuur DHA en draagt zo bij tot het instandhouden van een normaal gezichtsvermogen. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl is daarbij van belang.

Mocht u meer informatie over de publicatie willen of vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Referentie
SanGiovanni, J.P., & Chew, E.Y. (2005). The role of omega-3 long-chain polyunsaturated fatty acids in health and disease of the retina. Progress in Retinal and Eye Research, 24, 87-138.

(klik hier om het volledige artikel te lezen)