Science driven ingredients

Eidooier uitstekende drager voor luteïne

Text Resize

-A A +A

Biologische beschikbaarheid van luteïne is hoger voor eieren met een hoog gehalte aan luteïne in vergelijking met supplementen en spinazie
Chung, H., Rasmussen, H.M., & Johnson, E.J. (2004)

Verschillende wetenschappelijke studies suggereren dat er een relatie is tussen luteïne en het remmen van de ontwikkeling van Macula Degeneratie (MD), maar vanuit welke voedingsbron neemt het lichaam de luteïne nu eigenlijk het beste op?

In deze studie is de biologische beschikbaarheid van luteïne afkomstig uit voedingsbronnen die van nature rijk aan luteïne zijn onderzocht. Biologische beschikbaarheid, vaak afgekort tot biobeschikbaarheid, is een term die aangeeft in welke mate de werkzame stoffen, in dit geval luteïne, opgenomen worden door het lichaam. De geteste voedingsbronnen zijn spinazie, speciale eieren (eieren met een hoog gehalte aan luteïne), en twee soorten voedingssupplementen. De resultaten zijn weergegeven in onderstaande grafiek. De grafiek laat duidelijk zien dat de luteïne afkomstig uit het speciale ei, hét basisingrediënt voor de unieke combinatie NWT-02, vele malen beter wordt opgenomen door het menselijk lichaam dan de luteïne afkomstig uit de andere voedingsbronnen.

Mocht u meer informatie over de studie willen of vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Referentie
Chung, H., Rasmussen, H.M., & Johnson, E.J. (2004). Lutein Bioavailability is Higher from Lutein-Enriched Eggs than from Supplements and Spinach in Men. The Journal of Nutrition, 134(8), 1887-1893.
(klik hier om het volledige artikel te lezen)