Science driven ingredients

Newtricious

Text Resize

-A A +A

Newtricious is vanuit een agrarische achtergrond in het Limburgse Oirlo ontstaan. Het familiebedrijf , opgericht in 1956, was oorspronkelijk een gecombineerd bedrijf voor tuinbouw en eierproductie. In de loop van de jaren kwam de focus op de productie van eieren te liggen.

In 1990 namen de zoon en zijn vrouw de onderneming over. Zij ontwikkelden het bedrijf tot één van de grotere eierproductie bedrijven in Nederland.

De wetenschap en de natuurlijke eigenschappen van het ei fascineerde. Men wilde meer dan alleen eieren produceren en verkopen. Vanaf 1995 ging men daarom op zoek naar de toegevoegde waarde van het ei. Men verdiepte zich in de mogelijke toepassingen van het ei als voeding ter preventie van chronische aandoeningen.

Newtricious R&D werd in 2006 opgericht, met als doel natuurlijke innovaties in voeding te ontwikkelen, die bijdragen aan een betere gezondheid en het welzijn van mensen. Als Nederlands Life Sciences bedrijf werkt Newtricious intensief samen met toonaangevende wetenschappers, innovatieve bedrijven, organisaties en overheden.

Via goed opgezette klinische studies die aan de farmaceutische normen voldoen, werkt Newtricious toe naar het verkrijgen van door de autoriteiten (EFSA, FDA, FOSHU) goedgekeurde gezondheidsclaims. Dit betekent dat de productontwikkelingen voldoen aan de strenge regelgeving met betrekking tot gezondheidsclaims.
Newtricious heeft een interessant portfolio opgebouwd aan intellectueel eigendom: gepatenteerde producten voor 'Healthy Aging' (ooggezondheid & cognitie) en vasculaire gezondheid, en een veelbelovende pijplijn op het gebied van gezondheid van de hersenen.
De twee belangrijkste productontwikkelingen zijn NWT-02 voor de 'Healthy Aging' en NWT-03 voor vasculaire gezondheid.

Newtricious werkt volgens strategische partnerschappen met commerciële bedrijven in de belangrijkste regio's en landen, waaronder Europa, Japan en de Verenigde Staten.